ua en ru

У НАТО не має наміру повертатися до нормальних відносин з РФ

У НАТО не має наміру повертатися до нормальних відносин з РФ Фото: НАТО

НАТО однозначно декларує тривалу підтримку України

Голова військового комітету НАТО Петр Павел заявив, що повернення до нормальних відносин з Росією не буде можливим до відновлення територіальної цілісності України в її діючих кордонах. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Що стосується співпраці НАТО-Україна, складовою переговорів міністрів оборони, які нещодавно закінчилися, було засідання Північно-Атлантичної ради плюс Україна, тобто формату НАТО-Україна. Переговори такого ж формату пройдуть з президентом Порошенко, на цей раз у Варшаві в липні", - зазначив Петро Павло на зустрічі в Празі.


Він також нагадав, що НАТО однозначно декларує тривалу підтримку України у політичній сфері.

Генерал Петр Павел зазначив, що всі країни альянсу однозначно заявили, що не мають наміру миритися з анексією Криму як з фактом, а також всі країни альянсу підтримали план співробітництва з Україною.

"В Україні дуже детально розроблений план до 2020 року для досягнення повного взаємного співробітництва з альянсом", - зазначив Павло.

Нагадаємо, допомога НАТО Україні є саме допомогою і підтримкою в тих місцях, де можна заощадити час, заощадити ресурси, перескочити через якісь етапи. 15 червня на засіданні комісії Україна-НАТО міністри оборони країн-членів альянсу затвердили новий пакет допомоги Україні.