ua en ru

НАТО буде протистояти російській загрозі, - Столтенберг

НАТО буде протистояти російській загрозі, - Столтенберг Фото: Йенс Столтенберг (facebook.com)

У НАТО є підтвердження агресивної поведінки Москви

НАТО буде активніше працювати над протистоянням російської загрози. Про це заявив генеральний секретар військового союзу Йенс Столтенберг на прес-конференції в рамках саміту глав МЗС НАТО в Брюсселі, передає Радіо Свобода.

Зокрема, Столтенберг зазначив, що кібератаки, втручання у внутрішні справи союзників НАТО і використання хімічної зброї на території країни-члена військового союзу є підтвердженням агресивної поведінки Москви.

За його словами, НАТО прагне до поліпшення відносин з Росією, але сторони поки далекі від стратегічного партнерства, до якого прагнули після закінчення холодної війни.

Також, Столтенберг розповів про свою зустріч з новим держсекретарем США Майком Помпео.

Помпео прибув до штаб-квартири НАТО вже через 12 годин після свого призначення на пост. "Це новий рекорд", - сказав генеральний секретар.

Генеральний секретар повідомив, що обговорив з Помпео питання, пов'язані з Росією. За словами Столтенберга, сторони погодилися з тим, що з Росією треба продовжувати діалог, стримуючи при цьому загрози з боку Москви.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Північноатлантичний альянс (НАТО) і окремі країни-союзниці будуть далі шукати шляхи допомоги Україні.