ua en ru

Наступ армії Асада на Ідліб приведе до гуманітарної катастрофи, - Ердоган

Наступ армії Асада на Ідліб приведе до гуманітарної катастрофи, - Ердоган Фото: Реджеп Тайіп Ердоган (Sean Gallup/Getty)

Також напад сил Асада створить серйозні ризики у сфері безпеки для Туреччини, Європи та інших країн

Наступ сирійських урядових сил у провінції Ідліб може призвести до гуманітарної катастрофи і створити загрозу для безпеки Туреччини, Європи та інших країн. Про це повідомив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган у вівторок у статті для Wall Street Journal.

"Напад сил режиму також створить серйозні ризики в гуманітарній сфері та сфері безпеки для Туреччини, Європи та інших країн", - написав Ердоган.

Відзначимо, що Туреччина і ООН раніше вже попереджали про масові вбивства і гуманітарну катастрофу, від яких постраждають десятки тисяч мирних жителів у разі здійснення повномасштабного наступу.

Нагадаємо, радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Джон Болтон сказав, що США, Британія і Франція домовилися, що новий випадок застосування хімічної зброї сирійським урядом призведе до "більш жорсткої відповіді" порівняно з попередніми авіаударами.

4 вересня Росія відновила авіаудари в Сирії. У свою чергу Туреччина і Німеччина повідомили РФ про те, що вважають авіаудари по провінції Ідліб помилкою, а можливе захоплення регіону - катастрофою.

Раніше газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела повідомляла, що президент Сирії Башар Асад дозволив урядовим військам застосувати хлор в ході операції по "звільненню від терористів" провінції Ідліб.

Як відомо, США завдали попередній ракетний удар по Сирії 14 квітня. В операції брали участь також Великобританія і Франція.