ua en ru

Насіров затриманий співробітниками НАБУ

Насіров затриманий співробітниками НАБУ Фото: Роман Насиров

У НАБУ та САП уже підготували підозру Насірову за статтею про зловживання владою

Глава Державної фіскальної служби України Роман Насіров затриманий співробітниками Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). Про це РБК-Україна повідомило джерело в НАБУ.

"Насіров затриманий в Феофанії. В рамках розслідування "газової" справи Онищенка", - повідомило джерело РБК-Україна джерело в НАБУ. Пізніше цю інформацію підтвердили виданню в прес-службі Бюро.

Зазначимо, за словами джерела РБК-Україна, позавчора Насіров цілий день був на допиті в НАБУ.

У той же час керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в коментарі РБК-Україна не підтвердив, але і не спростував факт затримання Романа Насирова.

"Я скажу так, як "Океан Ельзи" каже: "Все буде добре". Не знаю, для Насирова, але все буде добре", - заявив Холодницький.

"Зараз в Феофанії НАБУ затримує Насірова. Йому закидають реструктуризацію для Онищенка", - написав раніше нардеп Сергій Лещенко у своєму Facebook.

Сейчас в Феофании НАБУ задерживает Насирова. Ему вменяют реструктуризацию для Онищенко

Опубліковано Сергієм Лещенком 2 березень 2017 р.

Крім того, "Радіо Свобода" повідомляє, що у НАБУ та САП уже підготували підозру Насірову за статтею про зловживання владою або службовим становищем. Разом з тим, наразі не відомо, чи вона вже підписана.

Як зазначається, наразі телефон Насірова, який знаходиться у лікарні "Феофанія", вимкнений. Ні його прес-секретар, ні працівники інформаційного департаменту ДФС не коментують ситуацію.

Також повідомляється, що НАБУ проводить обшуки за кількома адресами, в тому числі в центральному офісі ДФС, в рамках розслідування кримінального провадження, пов’язаного з неправомірними, на думку слідства, рішеннями Насірова про розстрочення податкових боргів підприємствам із орбіти колишнього народного депутата Олександра Онищенка.

В ДФС розповіли свою версію затримання Насирова

Джерела РБК-Україна в ДФС розповіли, що сьогодні, близько 15:00 в приймальню голови ДФС дзвонила слідчий НАБУ і повідомила, що в "понеділок, 6 березня, на 11:00 Насірова чекають в НАБУ для надання свідчень". У відповідь на прохання надіслати на ім'я Романа Насірова офіційну повістку, вона поклала слухавку. Офіційний документ так і не був отриманий керівником ДФС.

У той же час, ближче до вечора, в кабінеті Романа Насірова в ДФС був проведений обшук співробітниками НАБУ і САП, в результаті якого були вилучені деякі документи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр фінансів України Олександр Данилюк направив в Нацагентство по запобіганню корупції запит з проханням перевірити поїздку Насірова на інавгурацію президента США Дональда Трампа.