ua en ru

Мінфін попросив НАЗК перевірити поїздку Насірова на інавгурацію Трампа

Мінфін попросив НАЗК перевірити поїздку Насірова на інавгурацію Трампа Фото: НАЗК перевірить поїздку Романа Насірова на інавгурацію Дональда Трампа

НАЗК перевірить поїздку Романа Насірова, голови ДФС, на інавгурацію Дональда Трампа

Міністр фінансів України Олександр Данилюк направив в Нацагентство по запобіганню корупції запит з проханням перевірити поїздку голови Державної фіскальної служби Романа Насірова на інавгурацію президента США Дональда Трампа. Про це на своїй сторінці в Facebook написала глава НАЗК Наталія Корчак.

"6 лютого Міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що буде просити антикорупційні органи перевірити поїздку голови Державної фіскальної служби Романа Насірова на інавгурацію Трампа", - повідомила Корчак.

Вона додала, що НАЗК отримало лист з проханням перевірити участь голови ДФС в заходах, пов'язаних з інавгурацією президента США в січні цього року. З посиланням на відкриту інформацію Президентського інавгураційного комітету США, в листі зазначається, що подорож до Вашингтону і участь у церемонії проголошення клятви, могли коштувати одній особі від 25 тис. до 1 млн доларів.

Нагадаємо, народні депутати та інші чиновники, які літали на інавгурацію президента США Дональда Трампа, відобразять ці поїздки в е-деклараціях за 2017 рік.