ua en ru

На сайті Білого дому з'явилася петиція із закликом до Обами допомогти звільнити Савченка

На офіційному сайті Білого дому з'явилася петиція із закликом до Президента США Барака Обами використовувати всі законні засоби для звільнення українкої льотчиці Надії Савченко.

На офіційному сайті Білого дому з'явилася петиція із закликом до Президента США Барака Обами використовувати всі законні засоби для звільнення українкої льотчиці Надії Савченко. Про це повідомляється на сайті Білого дому.

"Використовувати всі законні засоби, щоб звільнити українського солдата Надію Савченко, яка є політичним в'язнем кремлівського режиму", - йдеться в петиції.

Відзначається, що Савченко захищала Україну від російської агресії в рамках добровольчого батальйону "Айдар", коли в липні 2014 р. була захоплена і нелегально вивезена у в'язницю в Росії.

Також в петиції повідомляється, що Савченко була висунута кандидатом у народні депутати на позачергових виборах до Верховної Ради України 28 жовтня 2014 р.

На сайті Білого дому з'явилася петиція із закликом до Обами допомогти звільнити Савченка

"Путінська Росія вдається до методів КДБ - примусовим психіатричним експертизам у спробі зламати дух тих, хто не лояльний до її авторитарного режиму. Європейський парламент вже прийняв резолюцію, що вимагає від Росії терміново звільнити політичну ув'язнену Надію Савченко. Патріоти України повинні бути вільні!" - йдеться в петиції.

Станом на 19:20 8 жовтня 2014 р. петиція на підтримку Савченко набрала 494 голоси з 100 тис. необхідних.

Нагадаємо, у 2014 р. на сайті Білого дому США було зареєстровано низку петицій із проханням втрутитися в ситуацію в Україні і допомогти мітингувальникам проти влади, в тому числі в мирному зміщенні влади або запровадженні санкцій проти вищого керівництва країни і чиновників. З них - петиція з вимогою введення санкцій проти Януковича через відмову підписання Угоди про асоціацію з ЄС набрала більше 120 тис. голосів.

Також петиція із закликом до влади США допомогти у якнайшвидшому звільненні колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко набрала понад 100 тис. підписів.

Зазначимо, що досягнення необхідної кількості підписів ще не означає, що з боку влади США петиція буде прийнята до виконання. Штат Білого дому її перегляне і відправить відповідним фахівцям в уряді, а ті вже дадуть офіційну відповідь, яка буде розміщена на веб-сайті Адміністрації Президента США і спрямована на електронну пошту всіх підписантів.

У той же час, наголошується на сайті Білого дому, американський уряд залишає за собою право не розглядати певні справи, щоб уникнути невиправданого втручання.