ua en ru

Насалік допускає віялові відключення електрики у разі блокади поставок вугілля з АТО

Насалік допускає віялові відключення електрики у разі блокади поставок вугілля з АТО Фото: Ігор Насалік

За словами Насалика, запасів енергетичного вугілля вистачить приблизно до кінця березня

Якщо буде повністю перекрита зона АТО, доведеться перейти до віялових відключень і обмеженням енергетики. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я повинен вам сказати, що ми перевиконали графік запасів енергетичного вугілля на складах і навіть за антрацитної групи у нас понад 150 тис. тонн - більше графіка, ніж планувалося. Однак, якщо буде повністю перекрита зона АТО, я можу підтвердити, що ми перейдемо (певний період у нас буде для адаптації) все-таки до віялових відключень і до обмежень. У нас розроблений графік. На тих запасах, які у нас є, ми можемо протриматися приблизно до кінця березня, але в зв'язку з тим, що антрацитовую групу ми можемо диверсифікувати постачанням та ПАР, Австралії і Китаю (годину поставки як мінімум 50-55 днів) - розрив ми повинні компенсувати чимось, і ця компенсація можлива за рахунок обмежень генерації", - сказав Насалик.

При цьому, за словами Насалика, Міненерго готове виконати можливе рішення ВР та уряду про блокаду торгівлі з окупованими територіями Донбасу.

"Прийняття політичного рішення, в тому числі Верховною Радою або Кабінетом міністрів, я більш, ніж переконаний, що Міністерство (енергетики та вугільної промисловість - ред.) виконає в повному обсязі... Будь-яке рішення, яке буде прийнято, воно буде реалізовано Кабінетом міністрів України та Міністерством у тому числі", - додав Насалик.

Нагадаємо, раніше голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз заявляв, що блокада залізничних шляхів в Луганській області залишить без вугілля інші регіони.