ua en ru

NASA успішно випробувало новий двигун, що працює на твердому пальному

Американське аерокосмічне агентство (NASA) і аерокосмічна компанія ATK Aerospace Systems успішно випробували новий двигун, що працює на твердому пальному. Тест двигуна DM-2 ("Демонстраційний мотор-2") був вироблений в пустелі штату Юта, передає РБК з посиланням на телеканал France24. Метою випробувань була перевірка роботи мотора на низьких температурах, а також того, наскільки вдало підібрані матеріали для цього двигуна.
У твердопаливних двигунів пальне і окислювач зберігаються у формі суміші твердих речовин, а паливна ємність одночасно виконує функції камери згоряння.Твердопаливний двигун і ракета, обладнана ним, влаштовані значно простіше всіх інших типів ракетних двигунів і відповідних ракет.
DM-2 призначається для ракети-носія Ares I, яка, у свою чергу, розробляється для того, щоб вивести на орбіту корабель Orion. Саме він, як припускають, повинен доставити американських астронавтів на Місяць, якщо польоти на супутник землі буде все ж вирішено відновити.
У 2004 р. в США було оголошено про початок програми "Сузір'я", за якою американські астронавти повинні були приземлитися на місяці в 2020 р. Проте в лютому 2010 р. влада США ухвалила рішення про відмову від неї через дорожнечу.