ua en ru

У нас не "совок": Зеленський доручив скасувати всі нормативні акти про "VIP-палати"

У нас не "совок": Зеленський доручив скасувати всі нормативні акти про "VIP-палати" Фото: Володимир Зеленський (РБК-Україна)

Президент заявив, що у жодного політика у держлікарнях не буде кращих умов, ніж у пересічних громадян

Президент України Володимир Зеленський доручив главі Кабінету міністрів України Денису Шмигалю відмінити усі нормативні акти щодо так званих "VIP-палат" для політиків. Про це він сказав у своєму відеозверненні.

Глава держави підкреслив, що в Україні "не совок", і не буде ніяких люксових палат для "членів ЦК".

Звернення Президента України щодо запровадження надзвичайної ситуації.

Володимир Зеленський закликав українців не плутати запроваджений Кабміном режим надзвичайної ситуації з режимом надзвичайного стану. Він наголосив, що обмежень конституційних прав громадян не буде. Крім того, Глава держави повідомив про прибуття впродовж наступної доби кількох нових медичних вантажів, до яких сумарно входитиме ще 200 тисяч ПЛР-тестів. Насамкінець Володимир Зеленський оголосив про те, що дав Прем’єр-міністру завдання розв’язати питання так званих VIP-палат. «У жодного політика чи бізнесмена в державних та комунальних лікарнях не буде кращих умов, ніж у звичайного українця», – наголосив Президент.

Опубліковано Офіс Президента України Четвер, 26 березня 2020 р.

"Прем'єр-міністру поставлено завдання вирішити питання так званих віп-палат та відмінити усі нормативні акти, які цього вимагають. У нас не совок і не буде ніяких люксових палат для членів ЦК. У жодного політика чи бізнесмена у держлікарнях не буде кращих умов, ніж у звичайного українця", - заявив президент.

Нагадаємо, Зеленський пригрозив медичним установам санкціями за надання VIP-палат.

Як писало РБК-Україна раніше, глава уряду Денис Шмигаль виступив проти обладнання віп-палат для чиновників через коронавірус в Україні і зажадав звіту від місцевої влади.

Підкреслимо, раніше журналісти Bihus.Info заявили, що департамент охорони здоров'я КМДА розіслав медустановам міста наказ про особливі умови лікування "особливих пацієнтів". Так, наказ відсутній на офіційному сайті мерії, але його копія опинилася у розпорядженні журналістів видання.

Департамент визначив перелік медичних установ, які повинні будуть приймати таких пацієнтів і прописав особливі вимоги до утримання хворих.