ua en ru

Наришкін запропонував ЄС ввести санкції проти Києва за зрив домовленостей Мінських

Наришкін запропонував ЄС ввести санкції проти Києва за зрив домовленостей Мінських Фото: Сергій Наришкін

Спікер Держдуми РФ сподівається, що позиція Франції та Німеччини стане до кінця конструктивною і об'єктивною

Голова Держдуми Російської Федерації Сергій Наришкін запропонував Брюсселю ввести санкції стосовно України за зрив мінських домовленостей. Про це заявив спікер Держдуми РФ на відкриття весняної сесії, передають російські ЗМІ.

Наришкін сподівається, що позиція Франції та Німеччини стане до кінця конструктивною і об'єктивною.

"Хочеться вірити, що позиція Франції, Німеччині, яка, до речі, в цьому році головує в ОБСЄ, стане до кінця конструктивною і об'єктивною, а поборники продовження антиросійських рестрикцій зрозуміють, що, за їх логікою, слід було б оголосити санкції не Росії, а офіційному Києву, (його) правителям, за грубі порушення ними і термінів, і суті Мінських домовленостей", - сказав спікер держдуми РФ

Він також заявив, що більше 1 млн громадян України знаходяться на російській території, щоб уникнути смерті, убозтва та свавілля київської влади.

"Причиною тому - просто злочинна поведінка київського режиму. А його посильні в Парламентській асамблеї Ради Європи замість того, щоб дбати про реальні проблеми своєї країни, свого народу, вигадують все нові і неправдиві причини і приводи лише б виправдати таке безсоромне обмеження прав нашої делегації в цій організації. Ну, маргіналів в ПАРЄ завжди вміли використовувати", - сказав Наришкін.