ua en ru

"Народний фронт" вимагає від Кабміну розробити порядок вступу України в ЄС та НАТО

"Народний фронт" вимагає від Кабміну розробити порядок вступу України в ЄС та НАТО Фото: Максим Бурбак (прес-служба "Народного фронту")

На думку Бурбака, курс на членство в НАТО та вступ у ЄС має бути безальтернативним

"Народний фронт" звертається до уряду розробити план вступу України до Європейського Союзу та НАТО. Про це під час Погоджувальної ради заявив керівник фракції Максим Бурбак, передає прес-служба політсили.

"На нашу думку, Верховна рада повинна ухвалити закон, у якому буде чітко зафіксовано порядок вступу в ЄС та НАТО. З огляду на це, ми вимагаємо від уряду розробити план вступу, що має лягти в основу такого законодавчого акту", - заявив Бурбак.

Він підкреслив, що після отримання безвізового режиму з ЄС, наступними кроками для України повинні стати членство в НАТО та вступ до Європейської спільноти.

"Ми вважаємо, що цей курс має бути об’єднавчим і безальтернативним для українських демократичних патріотичних сил. Проте цей курс вимагає не ліричних слів, а чіткої роботи, покрокової, продуманої, зрозумілої для нашого суспільства і закордонних партнерів", - наголосив Бурбак.

Нагадаємо, 1 вересня 2017 року вступила в силу асоціація України з ЄС. Дана угода була підписана в 2014 році.