ua en ru

"Народний фронт" вимагає на цьому тижні прийняти закон про спецконфіскацію

"Народний фронт" вимагає на цьому тижні прийняти закон про спецконфіскацію Фото: Максим Бурбак

Депутати фракції НФ зареєстрували сьогодні відповідний законопроект

"Народний фронт" вимагає цього тижня прийняти закон про спецконфіскацію коштів Віктора Януковича. Відповідний законопроект був зареєстрований депутатами фракції сьогодні, повідомив керівник фракції Максим Бубак.

За словами нардепа, в новому законопроекті об’єднано надходження грошей Януковича у дохід бюджету і одразу ж у видаткову частину.

"1,5 млрд доларів, які уряд Яценюка заарештував понад два роки тому, будуть повернуті в бюджет і одразу ж розподілені: 50% - на національну оборону і безпеку, і 50% - на соціальні виплати", - сказав Бурбак.

Він наголосив, що "Народний фронт" наполягав і наполягатиме на підвищенні обороноздатності країни і зміцненні національної безпеки.

"Державний бюджет воюючої країни повинен бути спрямований, передусім, на потреби армії. Не менше 5% ВВП повинно бути спрямовано на оборонну промисловість, на розробку і виготовлення нової зброї, на посилення армійського забезпечення, на підняття заробітних плат військовослужбовцям. Ми не відступимо від цього. Потреби української армії у ці часи - понад усе", - підкреслив керівник фракції.

Бурбак також заявив, що "російські терористи на сході посилили обстріли позицій українських військ, в результаті чого загинуло багато українських бійців".

"Це та реальність, в якій країна живе уже третій рік. Це - героїчний збройний опір українських героїв російським загарбникам", - підкреслив Бурбак.