ua en ru

"Народний фронт" орендує офіс у приміщенні сестри нардепа з "Відродження" Яценка

"Народний фронт" орендує офіс у приміщенні сестри нардепа з "Відродження" Яценка При цьому лідер фракції НФ Максим Бурбак заявив, що вперше чує про це

"Народний фронт" заплатив сестрі нардепа з партії конкурента 3 млн гривень за користування офісом

Партія "Народний фронт" орендує офіс на вул. Кловський узвіз, 7. Приміщення у 375 кв. м належить сестрі народного депутата з "Відродження" Антона Яценка – Дар’ї Яценко, йдеться у сюжеті Мар’яни Мотрунич "Черга в касу" для програми "Наші гроші з Денисом Бігусом".

Як зазначається, право власності на офіс Дар’я Яценко отримала влітку 2011 року. За користування "Народний фронт" перерахував родині політичного конкурента 3 мільйони гривень.

Крім того, згідно з декларацією, нардеп "Народного фронту" Денис Дзензерський також сплатив понад 11 млн гривень за оренду свого офісу сестрі Яценка.

За даними "Наших грошей", Антон Яценко прокоментував ситуацію з офісами лаконічно. З його коментарів випливає, що він не лише не його сестра і не "Народний фронт", а й не депутат Дзензерський.

Лідер фракції НФ Максим Бурбак у свою чергу стверджує, що вперше чує про те, що партія орендує офіс у сестри нардепа з "Відродження".

Водночас сама партія "Відродження" розташовується в апартаментах фірми "Енерготранскомплект" та "Приватбанку" у Музейному провулку в Києві. У звіті вказано, що ці два власники столичної нерухомості знаходяться у м. Дніпро по вул. Набережна Перемоги 50, де власне і є відділення Приватбанку.

Радикальна партія Олега Ляшка орендує офіс на Кловському узвозі, 7 у самого Олега Ляшка. Зазначається, що лідер партії пустив до себе колег безкоштовно. У звіті вартість оренди оцінена у 36 тисяч гривень на місяці, що є спонсорським внеском Ляшка у партію.

Ще один офіс в тій же будівлі партія винаймає у ТОВ "Наутілус-Інвест 2006", пов’язане з нардепом-радикалом Сергієм Рибалкою. За цей офіс на 285 кв. м радикали заплатили 2 мільйони гривень. Керівником "Наутілус-Інвесту" донедавна був помічник Рибалки.

Журналісти підкреслили, що Антон Яценко раніше був у "Батьківщині". Один з колишніх лідерів партії Юлії Тимошенко Олександр Турчинов пояснював знаходження покровителя Тендерної палати у списку "Батьківщини" тим, що Яценко є талановитим молодим вченим.