ua en ru

Народній самообороні Севастополя доручили забезпечити безпеку під час референдуму

Голова координаційної ради з організації Севастопольського міського управління по забезпеченню життєдіяльності міста Олексій Чалий 11 березня підписав розпорядження №19 про завдання, покладені на сили народної самооборони міста Севастополя.

Голова координаційної ради з організації Севастопольського міського управління по забезпеченню життєдіяльності міста Олексій Чалий 11 березня підписав розпорядження №19 про завдання, покладені на сили народної самооборони міста Севастополя. Зокрема, народній самообороні Севастополя доручили забезпечити безпеку під час проведення референдуму, 16 березня, йдеться повідомленні, розміщеному на сайті координаційної ради з організації Севастопольського міського управління по забезпеченню життєдіяльності Севастополя.

"З підписанням цього документа сили народної самооборони міста під керівництвом єдиного штабу вважаються сформованими, починається їх застосування з метою організації протистояння можливого збройного нападу на Севастополь, для захисту життя, здоров'я і майна жителів міста, забезпечення вільного і безпечного проведення загальноміського референдуму", - йдеться в повідомленні.

Перед учасниками зведеного полку народної самооборони Севастополя поставлені першочергові завдання, серед яких - припинення правопорушень і охорона громадського порядку на вулицях міста, організація чергування на блокпостах при в'їзді в місто, дії в складі чергових підрозділів і груп.

"Правовою основою діяльності сил народної самооборони визначені: Конституція України, закони України "Про місцеве самоврядування в Україні" та "Про міліцію", Кодексу цивільного захисту України, нормативні та регуляторні акти, які видаються Севастопольською міською радою та Координаційною радою з організації Севастопольського міського управління по забезпеченню життєдіяльності Севастополя, положення про добровільне народне формування по забезпеченню громадського порядку на території міста Севастополя", - наголошується в повідомленні.