ua en ru

Народна партія і ПР на сьогоднішній день ведуть консультації з питання об'єднання, - Литвин

Лідер Народної партії Володимир Литвин спростовує інформацію поширену українськими ЗМІ про те, що минулого тижня він повідомив головам регіональних організацій, що Народна партія і Партія регіонів об'єднуються, а сам він стане заступником голови Партії регіонів. Разом з цим Литвин зазначив, що консультації з приводу об'єднання між двома партіями тривають, передає "5 канал".

"Сам факт того, що такі консультації тривають, він очевидний. А все інше, що було написано - це абсолютно не відповідає дійсності. По-перше, враховуючи, що у нас не було засідання виконкому. А коли не було засідання виконкому, я не міг повідомляти про факти, які відбулися, а тим більше про працевлаштування своєї персони - як мінімум, це було б недоречно і неграмотно з усіх точок зору ", - заявив лідер Народної партії.
Також Литвин зазначив, що Партії регіонів простіше вирішити питання про об'єднання з "Сильною Україною".
"Я б до цієї проблеми підходив ширше. Ви розумієте, що, скажімо," Сильної Україна "простіше приймати рішення про консолідацію з Партією регіонів, і є фракція у Верховній Раді. Ми знаємо, що практикою формування комісій - це справа фракцій, які були сформовані на момент обрання до Верховної Ради Україні, ми це бачили в тому числі, при проведенні місцевих виборів. Тому мова ж не йде про те, щоб втратити додатково певну кількість комісій, які можуть запропонувати Народна партія. Тому тут процес має свої специфічні особливості " , - зазначив Литвин.
На думку Литвина підказувач щодо об'єднання провладних сил навколо Партії регіонів може російська партія влади "Єдина Росія".
"З іншого боку, я б дивився на проблему набагато глибше, навіть підказувач може бути можуть бути дії Росії, де зроблені кроки, ми це бачили на з'їзді, з розширення бази партії" Єдина Росія ", - вважає спікер.
Литвин переконаний, що олюднення Партії регіонів за рахунок членів інших політичних сил - це плюс для країни.
"Давайте будемо виходити з реалій. Партія регіонів - це реалії в нашому політичному житті, це реалії. Причому на тривалу перспективу. Від цих реалій залежатиме, як розвиватимуться процеси в Україні. Відповідно всі зацікавлені в тому, щоб Партія регіонів більшою мірою відображала настрої всього українського суспільства. Якщо мова йде про те, що об'єднує свої зусилля з Партією регіонів Народна партія, яка має сьогодні представництво місцевому депутатському корпусі третє після Партії регіонів і після БЮТ - це буде плюс. Якщо буде відбуватися олюднення, Партії регіонів це користь для країни ", - переконаний Литвин.