ua en ru

Народ України став заручником збройних груп, силою відстоюють свої політичні цілі, - Медведчук

Народ України став заручником збройних груп, силою відстоюють свої політичні цілі. Про це у своєму блозі написав лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Трагедія в Одесі наповнює серця десятків мільйонів українців не тільки болем і співчуттям до загиблих і пораненим, але і відчуттям власного безсилля. Народ України став заручником збройних груп, силою відстоюють свої політичні цілі. Більше року тому громадський рух "Український вибір", яка виступає за збереження територіальної цілісності та єдності України, говорило про те, що в Україні існує розкол, і необхідно не допустити розпаду країни", - написав Медведчук.

Він зазначив, що для цього є лише один шлях - шлях мирного діалогу, забезпечення можливості кожному громадянину брати безпосередню участь в управлінні державою на законних підставах.

"Провокації, що закінчилися спаленням одеситів живцем за їхні політичні переконання, є актом терору проти громадян України. Громадський рух "Український вибір" вимагає об'єктивного розслідування цієї трагедії та притягнення винних до відповідальності", - підкреслив Медведчук.

Він упевнений, що тільки діалог здатний зупинити кровопролиття до того, як Україна пройде точку неповернення.

"Вимагаємо від влади сісти за стіл переговорів з представниками протестувальників Південно-сходу України для того, щоб зберегти єдність країни, зупинити ескалацію насильства, не допустити подальшого кровопролиття і нових жертв", - резюмував Медведчук.