ua en ru

Народ обов'язково скасує рішення безвідповідальних політиків, - Медведчук

Народ обов'язково скасує рішення безвідповідальних політиків. Таку думку у своєму блозі висловив лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук".

"Вчора один з народних депутатів, беруть участь в кампанії по агітації за "європейські цінності", пафосно заявила, що "скасувати європейський вибір України може лише український народ". При цьому вона, за вже сформованою серед наших політиків традиції, безапеляційно заявила, що "європейський вибір України - це воля її народу, який за Конституцією є єдиним джерелом влади в нашій державі"... Хочу лише зазначити, що цитування конституційних прав народу - це дуже сміливий крок. Тому що за ним слідує два логічних запитання: хто запитав у народу і коли наш народ висловився за "європейський вибір"?", - зазначив Медведчук.

За його словами, таких дій не було, тому подібні заяви "пахнуть серйозним політичним цинізмом, за якими, якщо мова йде про представників влади, можна розглянути явну спробу узурпації цієї самої влади народу".

"Що ж стосується суті заяви, то цілком очевидно, що бажане видається за дійсне. А у народу може бути зовсім інша думка. Єдине, з чим я абсолютно згоден, так це з тим, що народ може скасувати вибір, який за нього роблять безвідповідальні політики. І я впевнений, що обов'язково скасує", - резюмував Медведчук.

Як відомо, вчора депутат від Партії регіонів Ганна Герман, висловилася з приводу євроінтеграції України.