ua en ru

Нардепи затвердили порядок денний десятої сесії

Народні депутати України в ході пленарного засідання затвердили розділ 1 і 2 порядку денного десятої сесії Верховної Ради України (ВР) шостого скликання. "За" ухвалення такого рішення проголосували 309 нпродних депутатів.

Варто відзначити, що глава ВР Володимир Литвин, виніс на голосування порядок денний по розділах зважаючи на велику кількість запропонованих до розгляду законопроектів (всього 850), частина з яких втратили актуальність або не рекомендовані до розгляду профільними комітетами.

Так, за прийняття першого розділу порядку денного сесії "Питання підготовлені до розгляду на пленарних засідань" проголосували 302 народних депутата, за ухвалення розділу другого "Питання, які профільні комітети рекомендують до розгляду, але вони вимагають додаткової підготовки" - 299 народних депутатів.

"За" перелік законопроектів, які не включені до порядку денного з причини того, що питання, які вони розглядають врегульовані іншими законодавчими актами або ж втратили актуальність проголосувало 9 нардепів.

А за додатковий перелік не рекомендованих до розгляду, але на розгляд яких наполягають окремі депутатські фракції або групи - проголосували 86 депутатів, а за перелік, законопроектів які пропонують виключити окремі депутати, групи або фракції - 8 нардепів.

Нагадаємо, вчора в ході погоджувальної ради, голова парламентської фракції БЮТБ Андрій Кожум'якин, заявив що його фракція буде добиватися включення до порядку денного законопроектів, що передбачають декриміналізацію "статті Тимошенко", а крім того, заявив що з десяти пропозицій фракції, внесених для включення до порядку денного не було враховано жодної.