ua en ru

Нардепи розглянули вже тисячу правок до Кодексу з процедур банкрутства

Нардепи розглянули вже тисячу правок до Кодексу з процедур банкрутства Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

З кодексу до другого читання були вилучені норми про автоматизований арешт рахунків і єдиний реєстр боржників

Народні депутати під час розгляду Кодексу з процедур банкрутства в другому читанні пройшли вже тисячу правок до відповідного законопроекту №8060, передає кореспондент РБК-Україна.

Відзначимо, що всього до другого читання було подано 1335 поправок.

Додамо, під час представлення проекту закону в сесійній залі голова комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук підкреслив, що з кодексу до другого читання були вилучені норми щодо автоматизованого арешту рахунків, єдиного електронного реєстру боржників і мирової угоди.

Кодекс встановлює умови та порядок відновлення платоспроможності боржника-юридичної особи або визнання його банкрутом з метою задоволення вимог кредиторів, а також відновлення платоспроможності фізичної особи.

Нагадаємо, комітет з питань економічної політики рекомендував Верховній раді прийняти у другому читанні та в цілому проект Кодексу України з процедур банкрутства.

Додамо також, раніше в комітеті заявляли, що Кодекс України з процедур банкрутства дасть можливість Україні піднятися у загальному рейтингу Doing Business на 9 позицій.

Як писало РБК-Україна раніше, народні депутати 20 березня в першому читанні за основу підтримали проект Кодексу з процедур банкрутства.