ua en ru

Нардепи пропонують скасувати дозвільні документи на використання тварин у видовищних заходах

Верховна Рада Україна (ВР) прийняла за основу в першому читанні проект закону № 9139 від 9 вересня 2011 р. ініційований Кабінетом міністрів України про реорганізацію та вдосконалення дозвільної системи у сфері охорони навколишнього середовища, раціонального та сталого використання природних ресурсів та екологічної безпеки, зменшення регуляторного тиску на суб'єктів господарювання. "За" прийняття законопроекту проголосував 251 народний депутат з мінімально необхідних 226.

Основною метою законопроекту є врегулювання відносин дозвільних органів та суб'єктів господарювання, пов'язаних з видачею документів дозвільного характеру, переоформленням, видачею дубліката та анулюванням.

Згідно із законопроектом вносяться зміни до низки законодавчих актів в частині видачі (переоформлення, видачі дубліката, анулювання) дозволів.

Одночасно законопроектом упорядковуються об'єкти, на які недоцільно видавати документи дозвільного характеру, зокрема, на виготовлення та використання пестицидів і агрохімікатів вітчизняного виробництва; переселення окремих видів рослин у місцевості, де вони раніше не росли (інтродукція), акліматизація нових для флори України видів рослин; селекція дикорослих рослин у природних умовах та інтродукція рослин, до яких були прийняті селекційні методи; створення зоопарків; використання тварин у спортивних, видовищних заходах, фото-та відеозйомках, при організації розваг і т.д.