ua en ru

Нардепи поскаржилися в ВККСУ на суддів, устранившихся від розгляду справи про заборону КПУ

Нардепи поскаржилися в ВККСУ на суддів, устранившихся від розгляду справи про заборону КПУ Фото: Ігор Алексєєв

Якщо скарга не буде розглянута, депутати звернуться до ВККСУ повторно

Народні депутати України від фракції "Народний фронт" подали скаргу у Вищу кваліфікаційну комісію суддів України (ВККСУ) на дії суддів Окружного адміністративного суду Києва щодо їх самоусунення від розгляду справи про заборону Комуністичної партії України (КПУ). Про це журналістам повідомив народний депутат від "Народного фронту" Ігор Алексєєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Відбулася досить ґрунтовна розмова з головою (ВККСУ - ред.). Він нам пообіцяв вирішити питання щодо суддів Окружного адміністративного суду міста Києва, а саме розглянути його на засіданні комісії і не затягувати в довгий ящик, до кінця червня",- заявив Алексєєв.

При цьому він також запевнив, що нардепи повернуться до ВККСУ повторно, якщо їх скарга не буде розглянута. "Якщо до кінця червня ми не отримаємо конкретних результатів, я думаю, що ми будемо повторно звертатися, вимагати розгляду цього питання і приймати заходи по і членів ВККСУ, і безпосередньо до голови цієї комісії",- зазначив він.

Нагадаємо, в лютому судді Окружного адміністративного суду Києва взяли самовідвід у справі про заборону діяльності Комуністичної партії України.

Міністерство юстиції України також звернулося до ВККСУ з ініціативою проведення перевірки діяльності всіх суддів Окружного адміністративного суду Києва у зв'язку з відмовою суддів розглядати справу про заборону КПУ.