ua en ru

Нардепи відмовилися включити у порядок денний питання переобрання мера Харкова Геннадія Кернеса

Народні депутати не підтримали включення у порядок денний роботи Верховної Ради України проект постанови № 4433а "Про дострокове припинення повноважень Харківської міської Ради і Харківського міського голови та про призначення позачергових виборів Харківського міського голови і депутатів Харківської міської ради".

Народні депутати не підтримали включення у порядок денний роботи Верховної Ради України проект постанови № 4433а "Про дострокове припинення повноважень Харківської міської Ради і Харківського міського голови та про призначення позачергових виборів Харківського міського голови і депутатів Харківської міської ради". За відповідне рішення проголосували лише 166 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Крім того, депутати не підтримали аналогічні проекти постанов №4431а та №4187.

Перед закриттям пленарного засідання парламенту народний депутат з фракції "Свобода" Олексій Кайда почав вимагати поставити на голосування питання про перевибори Харківського міського голови та Харківської міськради через "ганебну поведінку, яку вони вчиняють , коли вони підтримували Антимайдани та сепаратистів на сході України".

"Що стосується пана Кернера, то , як ви знаєте, стосовно його відкрита кримінальна справа та проводиться слідство. Що стосується міської Харківської ради, треба щоб комітети ВР у першу чергу з місцевого самоврядування могли проаналізувати всі матеріали, які були надані депутатами, щоби щодо міської ради зробити об'єктивні висновки для того щоб ми врахували інтереси в першу чергу мешканців міста Харкова", - заявив голова Верховної Ради України Олександр Турчинов.