ua en ru

Нардепи від ПР пропонують знизити ставку податку на доходи співробітників IT-компаній з 15% до 5%

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований законопроект № 2063, ініційований народними депутатами від Партії регіонів, у тому числі Віктором Януковичем (молодший), згідно з яким пропонується на 10 років знизити до 5% ставку податку на доходи співробітників IT-компаній. Текст проекту закону "Про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування суб'єктів індустрії програмної продукції" опублікований на офіційному сайті ВР.

Згідно з текстом проекту закону пропонується знизити ставку податку на дохід співробітників компаній індустрії програмної продукції знизити з 15% до 5%.

Крім того, пропонується тимчасово, з 1 липня 2013 р. до 1 січня 2023 року, звільнити від оподаткування податком на додану вартість не тільки операції з поставки програмної продукції, а й у тому числі операції купівлі та продажу, прокату, видання екземплярів програмної продукції та / або ліцензій на її використання і т.п.

Також пропонується змінити принцип нарахування єдиного соціального внеску:. На даний момент сон складає 36,76% від зарплати співробітника, а згідно з пропонованими змінами визначити в якості бази для нарахування розмір двох мінімальних зарплат (2294 грн).

Передбачається, що в разі ухвалення закон вступить в силу з 1 липня 2013 р.

Зазначимо, раніше парламент вже розглядав законопроект про пільги для IT-компаній, проте пізніше Президент України Віктор Янукович вніс свої зауваження в законодавчий акт, в результаті чого чинний закон не передбачає пільг для співробітників IT-компаній.