ua en ru

Нардепи мають намір надати пільги на сплату ЖКП сім'ям, які виховують трьох і більше прийомних дітей

Верховна Рада Україна (ВР) прийняла в першому читанні за основу законопроект № 8606 від 1 червня 2011 р. ініційований народним депутатом від БЮТБ Катериною Лукяновой і нардепом від ПР Ельбрусом Тедеєвим про внесення зміни до статті 13 закону України "Про охорону дитинства" (щодо посилення соціального захисту прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу). "За" прийняття відповідного законопроекту проголосували 320 народних депутатів.

Проект закону передбачається дозволити прийомним сім'ям та дитячим будинкам сімейного типу, сім'ям (або самотнім особам), які разом проживають і виховують трьох і більше дітей, включаючи тих, які передані їм під опіку і піклування, отримувати пільги по оплаті за користування житлом та комунальними послугами (газопостачання, електропостачання та інші послуги), вартості палива, абонентної плати за користування квартирним телефоном.

Одночасно, з метою недопущення зловживання цією пільгою і створення форм сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування з корисливою метою, пропонується надавати вищезазначені пільги сім'ям, які не менше року відповідно до законодавства виховують і утримують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського опіки.