ua en ru

Нардеп вимагає провести службове розслідування стосовно рейдерського захоплення в с. Паволоч Житомирської обл

Народний депутат України Микола Величкович у депутатському зверненні на ім'я міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, голови СБУ Валентина Наливайченка і Генерального прокурора України Віктора Шокіна просить ініціювати службове розслідування стосовно протизаконних дій співробітників УМВС України в Житомирській області. Про це йде мова у тексті звернення.

Згідно з документом, до Величковича звернувся директор ПП "Стивідорна компанія "Херсонський морський термінал" (ПП "СК ХМТ") Юрій Горох, який повідомив про факти протизаконної діяльності співробітників УМВС України в Житомирській обл. щодо рейдерського захоплення майна підприємства.

Згідно з заявою директора "СК ХМТ" співробітники органів внутрішніх справ УДЕСБЕЗ УМВС України в Житомирській області перебувають в змові з організованими злочинними угрупуваннями в спробах рейдерського захоплення майна компанії на користь ПАТ "Перший український міжнародний банк".

Горох повідомив, що "СК ХМТ" придбало у ТОВ "Деас Трейд" близько 65 тис. т кукурудзи, яка надалі перебувало на зберіганні на земельних ділянках "Деас Трейду". Однак, як йдеться у повідомленні директора ПП "СК ХМТ", 28 січня 2015 р. на територію прибули невідомі особи у кількості 200 чоловік у супроводі співробітників відділу Державної служби охорони (ДСО) при УМВС України в Житомирській області, які заявили про те, що зазначений товар знаходиться під арештом на підставі ухвали суду.

"При цьому, жодного правового документу на підтвердження своїх слів вказаними особами надано не було", - наголосив Горох.

Директор підприємства повідомив, що на місце події прибула група людей в кількості чотирьох осіб, двоє з яких представились як співробітники УДЕСБЕЗ УМВС України в Житомирській області, заявивши при цьому, що вони виконують доручення слідчого Попільнянського РВ УМВС України в Житомирській області в рамках розслідування кримінального провадження, внесеного до єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 388 КК України на підставі заяви ПАТ "Перший Український міжнародний банк".

Вказані особи вимагали припинити процес відгрузки та транспортування зерна кукурудзи, що належить ПП "СК "ХМТ", заявляючи при цьому, що вказане зерно описане та арештоване державною виконавчою службою на підставі ухвали суду за позовом ПАТ "Перший Український міжнародний банк" до ПАТ "ТАКО".

Згодом на місце події з Житомира прибув начальник УДЕСБЕЗ УМВС України в Житомирській області майор міліції Сергій Вязмікін, що заблокував роботу з відгрузки та транспортування зерна кукурудзи.

У ПП "СК "ХМТ" наголошують, що у ПАТ "ТАКО" кукурудзу не купували, і жодних господарських правовідносин з вказаним підприємством не мали.
"Наведене свідчить про спробу рейдерського захоплення "тітушками" та працівниками правоохоронних органів належного ПП "СК "ХМТ" зерна", - підкреслив Горох.

В цьому контексті ПП "СК "ХМТ" вважає, що посадові особи ПАТ "Перший український міжнародний банк" за допомогою корупційних зв'язків ініціювали відкриття фіктивного кримінального провадження в Попільнянському РВ УМВС України в Житомирській відносно посадових осіб ПАТ "ТАКО" і під прикриттям слідчих та оперативних співробітників планують фізично вивезти належне ПП "СК "ХМТ" зерно.

На підставі наведеної виже інформації Величкович просить міністра МВС ініціювати службове розслідування наведених фактів та відсторонити від виконання службових обов'язків причетних службових осіб УМВС на час службового розслідування.

Крім того, Величкович просить генпрокурора Шокіна здійснити нагляд за додержанням законів службовими особами УМВС України в Житомирській області.