ua en ru

Нардеп Рибалка назвав провокацією відомості про квартиру в Парижі

Нардеп Рибалка назвав провокацією відомості про квартиру в Парижі Фото: Сергій Рибалка

Парламентарій упевнений, що проти нього фабрикується серія неправдивих матеріалів у ЗМІ

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка (фракція "Радикальної партії України Олега Ляшка") назвав "замовною чорною передвиборчою кампанією" поширення у ЗМІ інформації про наявність незадекларованої квартири у Франції. Про це повідомили у прес-службі нардепа.

Як зазначив Рибалка, проти нього фабрикується і поширюється у ЗМІ серія брехливих матеріалів, спрямованих на його політичну дискредитацію. За словами нардепа, його декларація за 2014 рік повністю відповідає чинному законодавству.

"Неприбуткова компанія у Франції - Vesta Estate, про яку йде мова в повідомленні "Радіо Свобода", згідно із законодавством, має вноситися до декларації за 2015 рік. І, звичайно, буде там відображена", - заявив Рибалка.

За словами нардепа, ще до участі у виборчій кампанії до Верховної Ради, будучи бізнесменом, влітку 2014 р. він зі своїм батьком створили неприбуткове товариство для вивчення місцевих інвестиційних можливостей, на яке через залучення позики була придбана квартира в Парижі. Рибалка додав, що планував провести реконструкцію квартири і продати її за більшою вартістю, однак поглиблення кризи в Україні порушило ці плани, і компанію довелося продати, щоб погасити кредит. У результаті товариство було продано за номінальною вартістю (1 тис. євро), а погашати позику належить новому власнику.

"Відповідно до місцевого законодавства, кошти до статутного фонду вносяться протягом року. І вони були внесені нами тільки у 2015 році, в момент, коли був знайдений покупець на це товариство. І після цього воно було продано", - повідомив нардеп. Таким чином, за словами Рибалки, всі його дії відповідають українському законодавству.

Також парламентарій додав, що сама квартира не має і не може вноситися до декларації, оскільки сама вона ніколи ні йому, ні його членам родини не належала, а в декларацію має вноситися тільки факт володіння корпоративними правами.

Нагадаємо, напередодні у ЗМІ з'явилася інформація про те, що нардеп Сергій Рибалка у 2014 р. не задекларував будинок у Франції вартістю майже 1,4 млн євро.