ua en ru

Нардеп пропонує штрафувати господарів собак, які не прибирають за ними на прогулянці

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований законопроект № 3236, ініційований народним депутатом від Партії регіонів Олексієм Лелюком, яким пропонується посилити відповідальність громадян і суб'єктів господарської діяльності за порушення вимог щодо поводження з відходами, пише "Комерсант- Україна".

Законопроектом пропонується ввести новий вид штрафів за порушення вимог щодо поводження з відходами в розмірі до 1700 грн за відмову від укладення договору на роздільний збір побутового сміття або звалювання снігу у несанкціонованих місцях , а також за порушення правил утримання тварин.

Підвищені штрафи стягуватимуться за викид сміття не тільки на території населених пунктів , а й у лісах , на водних об'єктах , на смузі відведення автомобільних шляхів.

За забруднення води громадяни замість 3-7 неоподатковуваних мінімумів (51-119 грн) заплатять 20-80 (340-1360 грн), а посадові особи, які дозволили введення в експлуатацію підприємств без споруд, що запобігають забрудненню, - 50-100 (850-1700 грн; зараз 85-136 грн). Такий же розмір санкцій загрожує тим , хто викидає сміття в лісах , а також за нові види порушень : звалювання снігу у несанкціонованих місцях чи на смузі відведення автомобільних доріг, невиконання обов'язків по збору екскрементів собак і котів" Спостерігається масове невиконання власниками домашніх тварин обов'язків по збору (сміття) , в тому числі на об'єктах благоустрою, - стверджує пан Лелюк. - Масово цей процес можна буде контролювати на територіях вигулу тварин" .