ua en ru

Нардеп: уряд Гройсмана перегляне тарифи на гарячу воду

Нардеп: уряд Гройсмана перегляне тарифи на гарячу воду Фото: нардеп від БПП Ігор Насалик повідомив про перегляд тарифів на гарячу воду

Потенційний глава Міненерго також повідомив про майбутнє будівництво нафтопереробного заводу в Україні

Уряд Гройсмана може переглянути рішення про підвищення з 1 травня тарифів на гарячу воду і тепло на 67%. Про це журналістам у парламенті повідомив народний депутат від БПП, кандидат у міністри енергетики Ігор Насалик.

"Це перший виклик для уряду. Ми знаємо, що підвищити тарифи вимагає МВФ, але у нас є варіанти, як уникнути цього", - сказав Насалик, проте подробиці повідомляти відмовився.


Також Насалик повідомив, що одним з його основних завдань на посаді міністра енергетики буде будівництво в Україні нового нафтопереробного заводу (НПЗ). За його словами, такий завод можна побудувати за 8 місяців.

"Зараз в Україні з п'яти НПЗ працює тільки один. Решта - технологічно застаріли. Тому нам необхідний ще один сучасний завод з переробки нафти",- додав він.

За словами потенційного міністра, він планує побудувати завод за кошти приватних інвесторів. І запевняє, що гроші з держбюджету на цей проект не потрібні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що коаліція висунула Ігоря Насалика на посаду голови Міністерства енергетики.