ua en ru

Нардеп від ПР пропонує Раді ввести ліцензування послуг центрального водопостачання

Народний депутат від фракції Партії регіонів Юрій Мірошниченко пропонує Верховній Раді України ввести ліцензування послуг центрального водопостачання та водовідведення.

Народний депутат від фракції Партії регіонів Юрій Мірошниченко пропонує Верховній Раді України ввести ліцензування послуг центрального водопостачання та водовідведення. Про це йдеться в законопроекті № 4115 "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення законодавства у сфері централізованого водопостачання та водовідведення", текст якого розміщений на сайті парламенту.

Зокрема законопроект пропонує внести доповнення до статті 21 закону України "Про місцеві державні адміністрації", згідно з якими місцева державна адміністрація крім забезпечення дотримання правил користування водозабірними спорудами, призначеними для задоволення питних, побутових та інших потреб населення, здійснює ліцензування господарської діяльності із централізованого водопостачання та водовідведення.

Обсяги централізованого водопостачання та водовідведення встановлюються ліцензійними умовами.

"Прийняття законопроекту сприятиме гарантованому державою вільному доступу споживачів до інформації про якість питної води та закріпленню повноважень місцевих державних адміністрацій в частині ліцензування господарської діяльності із централізованого водопостачання та водовідведення", - йдеться у пояснювальній записці до документу.