ua en ru

П'ятий нардеп-регіонал засудив розгін Евромайдана

Народний депутат України, член фракції Партії регіонів Володимир Мельниченко засудив розгін Євромайдану у Києві. Також він залишає за собою право вийти з фракції, якщо ВР не засудить застосування сили на Євро майдані, повідомляє прес-служба нардепа.

"Я очікую, що Верховна Рада одностайно засудить застосування сили. Якщо цього не відбудеться, залишаю за собою право на вихід з фракції Партії регіонів, адже мої виборці доручали мені захищати права і свободи, а не покривати насилля по відношенню до мирних демонстрацій", - заявив Мельниченко.

"Застосування сили на Майдані Незалежності по відношенню до мирної демонстрації є категорично неприпустимим. Відео, яке побачила сьогодні вся країна, шокує. Якщо в Україні є парламент, він має дати свою оцінку цим подіям і зробити все, аби нічого подібного більше не повторилося", - заявив він.

За словами Мельниченка, молоді, яка стояла на Євромайданах по всій країні, потрібно ставити пам'ятник.

"Вони висловили свою громадянську позицію, зробили це в мирний спосіб і без партійних стягів. Вони - майбутнє країни, багато в чому від них залежить, якою буде Україна через 10-20 років. Але до них не дослухалися, натомість втоптали в багнюку всі надії на порозуміння і цивілізований діалог, намагаючись розкрутити в суспільстві маховик насилля", - відзначив він.