ua en ru

Нардеп звернувся до ВАСУ з вимогою визнати протиправним засідання більшості на вул. Банковій

Народний депутат України від фракції "Батьківщина" Микола Катеринчук подав до Вищого адміністративного суду України позов про визнання протиправними дій Верховної Ради України (ВР) про проведення пленарного засідання 4 квітня в іншому приміщенні, ніж будівлю парламенту за адресою вул. Грушевського, 5. Про це повідомляє прес-служба нардепа.

Микола Катеринчук стверджує, що стаття 2 Регламенту ВР допускає проведення засідання в іншому приміщенні, але рішення про це повинно прийматися самим парламентом і бути оформлено відповідним актом.

"Однак за словами голови ВР Рибака, рішення про проведення пленарного засідання у приміщенні комітетів ВР на Банковій було прийнято не парламентом, а "зборами депутатів" за участю депутатів фракцій ПР, КПУ та деяких позафракційних. Отже, ніким не уповноважений суб'єкт - "збори депутатів" узяв на себе ті повноваження, які віднесені до компетенції ВР. З таким підходом можна провести засідання парламенту скрізь, навіть не обов'язково в Україні, і ухвалити якесь рішення. Таким чином, є ознаки узурпації влади", - йдеться в повідомленні прес- служби.

Читайте також: Янукович підпише законопроекти, прийняті на Банковій.