ua en ru

Нардеп: коаліція буде сформована або сьогодні, або після 7 квітня

Нардеп: коаліція буде сформована або сьогодні, або після 7 квітня Фото: Сергій Лещенко

Лещенко заявив, що президент хоче створити коаліцію за рахунок позафракційних депутатів

Нова коаліція буде сформована або сьогодні, або аж після 7 квітня 2016 року. Про це журналістам у парламенті повідомив нардеп, член фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко.

"Вчора у президента були зустрічі з позафракційними депутатами, щоб вони вступили у фракцію БПП і " Народний фронт" і таким чином сформували коаліцію без "Батьківщини". Щоб довести чисельність двох фракцій до того розміру, який вимагає коаліція без участі "Батьківщини", - розповів Лещенко.


За словами депутата, якщо коаліція не буде створена сьогодні, тоді цей процес поновиться після 7 квітня, коли президент Петро Порошенко повернеться з зарубіжних відряджень.

"Моє бачення таке. Сьогодні президент летить в Америку. З Америки він летить в Японію. З Японії він повернеться... здається 7-го. У нас десять днів буде такої невизначеності. Тому якщо сьогодні нічого не буде, то вона (коаліція - ред.) буде аж після 7 квітня", - додав він.

Коаліцію можуть створити БПП і НФ

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що коаліцію у Верховній Раді України можуть сформувати фракції "Блок Петра Порошенка" і "Народних фронт" за рахунок їх розширення.

"Це не ідеальний варіант, але він цілком можливий. Якщо сьогодні позафракційні депутати вирішать вступити у фракцію БПП, ... то, звичайно, тоді у нас номінально буде 226", - зазначила заступник голови фракції НФ Вікторія Сюмар.

Зазначимо, що сьогодні в БПП увійшли низка позафракційних депутатів:

  • Ірина Суслова
  • Павло Кишкар

Крім того, з низкою депутатів з приводу вступу до БПД ведуться переговори:

  • Сергій Рудик
  • Тарас Батенко
  • Олег Мусій
  • Сергій Міщенко
  • Ганна Гопко

У коаліцію може повернутися "Батьківщина"

Вчора Юлія Тимошенко висловила готовність сформувати коаліцію в БПП і НФ, але на своїх умовах Глава фракції "Батьківщина" вимагає вжити 18 законопроектів, серед яких продовження мораторію на продаж землі до 2020 року і особливу оподаткування сільгоспвиробників. Всі три парламентські фракції ведуть переговори, і домовилися створити робочу групу з напрацювання цих документів. Тимошенко у свою чергу заявила, що "Батьківщина" не буде входити в коаліцію "авансом", а тільки після прийняття цих законопректов.