ua en ru

Нардеп: бойовики отримають інформацію про військові потяги у разі підключення до мережі "Укрзалізниці"

Нардеп: бойовики отримають інформацію про військові потяги у разі підключення до мережі "Укрзалізниці" Фото: бойовики отримають інформацію про військові потяги у разі підключення до мережі "Укрзалізниці"

Зараз "Укрзалізниця" займається вирішенням цього питання

Голова парламентського комітету з питань транспорту, народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенка" (БПП) Ярослав Дубневич заявив, що бойовики дізнаються інформацію про військові потяги у разі підключення до "Укрзалізниці" управлінь з окупованих територій. Про це повідомляє прес-служба БПП.

"Проблема Донецької залізниці зараз полягає у тому, що у разі підключення диспетчерських пунктів, які контролюються бойовиками, до загальної системи УЗ, терористи отримують доступ до інформації про проходження військових вантажів. Не дай бог, у ході проведення селекторних нарад з включенням ПАТ УЗ по всій Україні, це призведе до інформування терористів про переміщення територією України військових потягів. Бойовикам стане відомо: в якому місці, в який час і які потяги будуть проходити", - заявив Дубневич.

Народний депутат зауважив, що Донецька залізниця зараз працює на території, де діє українська влада і керується з Красного Лиману.

"На підконтрольних терористам районах Донецької області також залишилися частина диспетчерських управлінь Донецької залізниці. На мою думку, треба жорстко розмежувати діяльність цих структур. Зараз ПАТ "Укрзалізниця" займається вирішенням цього питання", - сказав він.

Нагадаємо, раніше ОБСЄ повідомляла, що через лінію розмежування курсують товарні потяги.