ua en ru

Напрямок контингенту в Кот-д'Івуар - шанс підвищити боєздатність української армії, - нардеп

Направлення миротворчого контингенту в кот-д'івуар - шанс підвищити боєздатність армії. Про це в ході онлайн конференції заявив депутат фракції "Свобода" Ігор Мірошниченко.

"Наші виборці чекають від нас бійок, блокувань в парламенті. Від нас чекають законодавчих ініціатив, тому ми прийшли в парламент не стільки битися, битися, скільки реалізовувати наші обіцянки. І програма захисту українців повністю цьому відповідає", - заявив Мірошниченко.

Коментуючи синхронне голосування разом з Партією регіонів і КПУ провладною більшістю за направлення українського миротворчого контингенту в кот-д'івуар, Мірошниченко зазначив: "Те, що за це рішення проголосували депутати з Партії регіонів і КПУ, ми на це не звертаємо уваги... В цілому ми голосуємо спільно з нашими партнерами з "Батьківщини" і "УДАР"... Але для нас важливо виконувати наші ідеологічні принципи... Ми виступаємо за сильну і боєздатну армію. При міністрі Лебедеве наша армія повністю дискредитована... Напрямок наших миротворців, контингенту - це невеликий шанс для підтримки боєздатності нашої армії. "Свобода" свідомо голосувала за це рішення. Це місія ООН, вона добровільна, туди відправляють військовослужбовців на добровільній основі... Ми тільки наполягаємо на тому, щоб нашим військовослужбовцям була забезпечена соціальний захист. В першу чергу це стосується страховки... Потрібно забезпечити, щоб наші військовослужбовці повернулися живими... Це повинні бути такі страхові гарантії, щоб їх життя і їхні родини були повністю захищені"

"Модель Швейцарії ми вважаємо прикладом... Це відображено у нас у програмі... Ми також вважаємо, що українець повинен отримати право носити зброю. Це не означає, що всіх потрібно озброїти... Але в таких умовах мобілізація української армії також буде проходити досить швидко", - заявив народний депутат.

Читайте також: Рада схвалила передислокацію українських миротворців з Ліберії в Кот-д'Івуар.