ua en ru

НАЗК виявило порушення в деклараціях заступника мера Одеси Янчука

НАЗК виявило порушення в деклараціях заступника мера Одеси Янчука Фото: Олесь Янчук (omr.gov.ua)

Янчук приховав відомості про нерухомість дружини і сина

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило порушення в деклараціях заступника мера Одеси Олеся Янчука та направило відповідні висновки до Національної поліції. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАЗК.

Повідомляється, що НАЗК затвердило і направило до поліції висновки за результатами перевірки декларацій Янчука. Агентство встановило, що він подав неправдиві відомості, які відрізняються від достовірних на суму понад 250 прожиткових мінімумів. Зокрема, Янчук приховав частку квартири в Одесі, яка зареєстрована на його сина, а також об'єкти нерухомості, які належать його дружині, - паркувальне місце, квартиру та нежитлове приміщення.

"Крім того, суб'єкт декларування не відобразив інформацію про наявність корпоративних прав у його дружини, зазначив недостовірні відомості про кошти, розміщені на банківських рахунках, і доходи, отримані членами його сім'ї", - йдеться в повідомленні.

За результатами перевірки декларації Янчука встановлено, що він відобразив у них неправдиві дані на суму понад 798 тис. гривень (за 2015 рік) і більше 722 тис. гривень (за 2016 рік).

Зазначимо, передача результатів перевірки до поліції дає підстави для проведення розслідування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАЗК залишив без розгляду 10 з 15 антикорупційних програм.