ua en ru

НАЗК внесло припис міністру молоді та спорту Жданову

НАЗК внесло припис міністру молоді та спорту Жданову Фото: Ігор Жданов

Припис Жданову стосується, зокрема, порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів

Національне агентство з питань запобігання корупції на своєму засіданні прийняло рішення про внесення припису міністру молоді та спорту України Ігорю Жданову. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Як зазначається, припис Жданову стосується порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону.

"Національне агентство з питань запобігання корупції на своєму засіданні прийняло рішення про внесення припису про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону міністру молоді та спорту України Жданову Ігорю Олександровичу", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що комісія НАЗК з 1 по 30 серпня 2017 року провела перевірку в очолюваному Ждановим відомстві. У ході перевірки було встановлено певні порушення вимог закону про запобігання корупції:

  • відомство не подало на погодження до НАЗК доопрацьовану антикорупційну програму Мінмолодьспорту на 2017 рік;
  • не було повідомлено НАЗК про випадки неподання чи несвоєчасного подання декларацій суб’єктами декларування;
  • не було забезпечено умови для повідомлень його працівниками про порушення вимог закону іншою особою через спеціальні телефонні лінії, офіційні веб-сайти та засоби електронного зв’язку;
  • при проведенні спеціальних перевірок запити про перевірку відомостей щодо особи, яка претендує на зайняття відповідної посади, надсилалися не до всіх органів, визначених у законі;
  • довідки про результати спеціальної перевірки були складені без одержання інформації від усіх органів.

Так, НАЗК вимагає усунути вказані порушення, а також провести стосовно працівників відомства службові розслідування та притягнути винних осіб до дисциплінарної відповідальності у встановленому законом порядку. Припис є обов’язковим до виконання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАЗК розпочало повну перевірку декларацій ще 30 депутатів, суддів і прокурорів.