ua en ru

НАЗК внесло припис Кернесу

НАЗК внесло припис Кернесу Фото: Геннадій Кернес (УНІАН)

Припис внесено через нездійснення перевірки чиновниками Харківської міськради факту подання декларацій 18 працівників

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло припис меру Харкова Геннадію Кернесу. Про це йдеться у повідомленні на сайті НАЗК.

Як зазначається припис стосується порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

"Припис внесено за результатами планової перевірки дотримання вимог закону України "Про запобігання корупції" в Харківській міській раді, яка проведена з 1 по 30 серпня 2018 року відповідно до порядку проведення перевірок Національним агентством", - йдеться у повідомленні.

У ході перевірки НАЗК встановило порушення закону про запобігання корупції в частині нездійснення перевірки чиновниками Харківської міськради факту подання 18 суб’єктами декларування, які працюють (працювали) в міськраді, декларацій та відповідно неповідомлення НАЗК про випадки їх неподання чи несвоєчасного подання.

Так, НАЗК вимагає провести службове розслідування для виявлення причин та умов, що сприяли невиконанню чиновниками вказаного закону.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що у серпні НАЗК внесло припис меру Трускавця Андрію Кульчинському стосовно директора КП "Парк "Курортний" Назара Веретки.

Крім того, повідомлялося, що НАЗК внесло припис голові Антимонопольного комітету Юрію Терентьєву.