ua en ru

НАЗК внесло припис гендиректору "Запоріжсталі"

НАЗК внесло припис гендиректору "Запоріжсталі" Фото: Ростислав Шурма (facebook.com rostyslav.shurma)

Припис внесено щодо начальника відділу судової практики та виконання рішень юруправління "Запоріжсталі"

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло припис гендиректору ПАТ "Запоріжсталь" Ростиславу Шурмі. Про це йдеться у повідомленні на сайті НАЗК.

Як зазначається, припис внесено щодо начальника відділу судової практики та виконання рішень юридичного управління "Запоріжсталі".

"Національне агентство проводить за власною ініціативою перевірку можливих фактів порушень вимог закону двома депутатами Запорізької міської ради та двома депутатами Запорізької обласної ради, які є працівниками ПАТ "Запоріжсталь", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що перевіряються факти дотримання цими особами закону щодо своєчасності подання повідомлень про суттєві зміни у майновому стані, зокрема, доходів, які перевищують 50 прожиткових мінімумів.

Так, НАЗК звернулося до "Запоріжсталі" для отримання документів та відомостей щодо зазначених суб’єктів декларування, але запити були проігноровані.

"Згідно з приписом, Національне агентство вимагає усунути вчинене начальником відділу судової практики та виконання рішень юридичного управління товариства порушення вимог частини четвертої статті 12 Закону України "Про запобігання корупції" та надати Національному агентству завірені у встановленому порядку документи та відомості, зазначені у запитах", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) проведе повну перевірку е-декларацій президента України Петра Порошенка за 2017 рік та топ-чиновників.