ua en ru

НАЗК створить Центр обробки даних е-декларацій

НАЗК створить Центр обробки даних е-декларацій Фото: НАПК дозволили робити передоплату за комп'ютерне обладнання (фото з відкритих джерел)

Кабмін дозволив НАЗК здійснювати передоплату за серверне обладнання

Кабінет міністрів на своєму засіданні у середу, 14 лютого дозволив Національному агентству з питань запобігання корупції (НАЗК) здійснювати передоплату у разі закупівлі серверного обладнання. Відповідне рішення уряду №73 опубліковано на офіційному веб-порталі КМУ.

"Уряд прийняв рішення, яке дасть можливість Національному агентству з питань запобігання корупції забезпечити безперебійне ведення Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Зокрема, внесені зміни в постанову щодо здійснення попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти", - йдеться в документі.

Таким чином, у НАЗК буде можливість закупити серверне та інше обладнання для забезпечення функціонування даного реєстру, провести модернізацію інформаційно-телекомунікаційної системи електронного декларування та створити відомчий Центр обробки даних, який забезпечить технічні можливості для зв'язку з зовнішніми реєстрами, базами даних, прийому, передачі , обробки, зберігання інформації

Нагадаємо, раніше керівник департаменту координації антикорупційної політики НАЗК Олександр Серьогін заявив про те, що відомство не може запустити автоматичну перевірку е-декларацій через невідповідність відповідного модуля стандартам захисту інформації