ua en ru

НАЗК не може запустити автоматичну перевірку е-декларацій

НАЗК не може запустити автоматичну перевірку е-декларацій Фото: Олександр Серьогін заявив про неможливість перевірки е-декларацій (facebook.comNAZKgov)

НАЗК заявляє про порушення зобов'язань щодо підготовки автоматичного модуля перевірки е-декларацій з боку ПРООН

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) не може запустити автоматичну перевірку е-декларацій через невідповідність відповідного модуля стандартам захисту інформації. Про це сказав керівник департаменту координації антикорупційної політики НАЗК Олександр Серьогін, передає кореспондент РБК-Україна.

Серьогін заявив про порушення зобов'язань щодо підготовки автоматичного модуля перевірки е-декларацій з боку ПРООН (Програма розвитку ООН, - ред.).

"Модуль автоматичної перевірки логічного та арифметичного контролю прийнятий НАЗК від ПРООН на поза баланс. Він не може бути прийнятий на баланс і запущений, оскільки на даний момент він не відповідає тим стандартам захисту інформації, які зазвичай висуваються до подібних баз даних", - сказав він.

Член НАЗК зазначив, що, з іншого боку, відповідний модуль не пройшов тестування на здатність опрацьовувати великі масиви інформації. За його словами, у ПРООН заявили про потребу у доопрацюванні модуля для проведення тестування на масиві у близько півтора мільйона деклараційних.

"А фахівці, які мають цим займатися, звільнилися з ПРООН. Тому на даний момент ми констатуємо порушення узгодженого графіку з боку ПРООН і виконання нашими партнерами зобов'язань щодо доробки відповідного модуля для прийняття його у НАЗК і запуску на основному масиві декларацій", - зазначив Серьогін.

Нагадаємо, як повідомляло РБК-Україна, раніше про те, що електронне декларування під загрозою, заявляв директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник.

Додамо, нещодавно у НАЗК відбулося засідання усіх учасників агентства у повному складі, під час якого було розподілено їх повноваження.