ua en ru

НАЗК не змогла відправити Корчак у відставку

НАЗК не змогла відправити Корчак у відставку Фото: Наталія Корчак

За відставку Корчак проголосували 2 члена НАЗК

Національне агентство з запобігання корупції (НАЗК) не змогла відправити у відставку главу агентства Наталю Корчак. Про це повідомляє "Еспресо".

Відставка Корчак була першим питанням на засіданні, яке проходило сьогодні, 7 квітня.

Повідомляється, що питання відставки Корчак на голосування поставив член агентства Руслан Рябошапка, а глава НАЗК винесла це питання на голосування. За відставку Корчак проголосували два члена Агентства.

Відповідно до закону "Про запобігання корупції", члени НАЗК призначаються на посаду Кабінетом міністрів строком на чотири роки за результатами конкурсу.

Члена НАЗК можна звільнити у разі призначення або обрання на іншу посаду, досягнення 65 років, неможливості виконувати повноваження за станом здоров'я; набрання законної сили обвинувального вироку суду щодо нього; припинення ним громадянства України; подання заяви про звільнення за власним бажанням; відмови від прийняття присяги держслужбовця

Нагадаємо, Верховна Рада України повинна розглянути і ухвалити зміни у закон про діяльність Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) на наступному тижні.