ua en ru

НАПК проводить 254 перевірки інформації про конфлікт інтересів

НАПК проводить 254 перевірки інформації про конфлікт інтересів Фото: НАПК проводить перевірки 254

127 перевірок вже завершено

На сьогодні в Національному агентстві з попередження корупції тривають 254 перевірки інформації в рамках здійснення заходів моніторингу та контролю за дотриманням законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Перевірки стосуються як питань отримання подарунків та дотримання обмежень, встановлених Законом України "Про запобігання корупції", так і питань врегулювання конфлікту інтересів в діяльності осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та прирівняних до них осіб.

Крім того, здійснюються перевірки з виконання актів законодавства з питань етичної поведінки, порушення обмежень щодо сумісництва суміщення з іншими видами діяльності та передачі в управління підприємств і (або) корпоративних прав в цілях запобігання конфлікту інтересів.

127 перевірок інформації про конфлікт інтересів та інших обмежень було завершено в результаті того, що на підставі наданих роз'яснень, конфлікт інтересів був врегульований самостійно посадовими особами, без застосування додаткових заходів реагування з боку Національного агентства.

Нагадаємо, НАПК перевірить декларації президента України Петра Порошенка, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та членів Кабінету міністрів.