ua en ru

НАЗК перевірило 3 тисячі е-декларацій, 10 із них передано до НАБУ

НАЗК перевірило 3 тисячі е-декларацій, 10 із них передано до НАБУ Фото: електронне декларування в Україні

За 17 деклараціями складено протоколи про адмінвідповідальність і передано до суду

Національне агентство з питань запобігання корупції завершило перевірку близько 3 тисяч електронних декларацій, дані щодо 10 із них передано до Національного антикорупційного бюро України. Про це 2 квітня 2017 року заявив заступник глави НАЗК Руслан Радецький в ефірі телеканалу "Інтер".

"На сьогодні ми здійснили перевірку близько 3 тисяч суб'єктів декларування", - повідомив він, уточнивши, що дані за результатами перевірки 10 декларацій були передані в НАБУ, по 17 документах - складено протоколи про адміністративну відповідальність і передано до суду.

За словами Радецького, збільшити кількість перевірених е-декларацій можливо шляхом автоматизації процесу, що передбачено законодавством, однак таку систему не було створено, а за відповідне питання в НАЗК відповідає глава відомства Наталія Корчак.

Повідомляється, що станом на 1 квітня в Реєстрі вже більше мільйона документів, безпосередньо декларацій - понад 800 тисяч, одні тільки народні депутати внесли понад 11 тисяч документів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАЗК розпочало перевірку електронних декларацій президента України Петра Порошенка, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана і членів Кабінету міністрів.