ua en ru

НАЗК планує змінити порядок перевірки декларацій

НАЗК планує змінити порядок перевірки декларацій Фото: глава НАЗК Наталія Корчак (facebook.com_NAZKgov)

Зміна порядку перевірки декларацій проводиться за напрацюваннями громадських діячів

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАПК) планує запропонувати зміни до порядку проведення повної перевірки декларацій. Про це повідомила голова НАЗК Наталія Корчак на своїй сторінці в Facebook.

"Громадськість внесла пропозиції, НАЗК - обробить і підготує відповідний проект рішення про роз'яснення до порядку. Пропозиції в першу чергу стосуються критеріїв, за якими уповноважені особи НАЗК згідно із зазначеним порядком, приймають рішення про початок перевірки", - заявила Корчак.

За її словами, підстави, за яких звернення заявників у НАПК з вимогою перевірки декларації на основі викладених у зверненні доводів, фактично стають першоджерелами початку перевірки.

"зокрема, серед поданих речень є ті, з якими ми повністю або частково згодні, ті, з чим не згодні зовсім і ті, відповідь на які (бачення реалізації пропозиції) повинні надати крім НАЗК інші органи державної влади та правоохоронні органи.

Вирішили спільно з Громадський люстраційний комітет та Саша Дрік (Sasha Drik) конструктивно підійти до змін до Порядку...

Опубліковано Корчак Наталією 9 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне агентство з питань запобігання корупції погодило 4 антикорупційні програми для державних органів.