ua en ru

НАЗК виявило адмінпорушення при купівлі квартири Лещенко

НАЗК виявило адмінпорушення при купівлі квартири Лещенко Фото: нардеп Сергій Лещенко

За порушення передбачено штраф від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

Національне агентство з питань запобігання корупції закінчило перевірку факту покупки квартири народним депутатом України Сергієм Лещенком і виявило в діях нардепа ознаки адміністративного порушення. Про це сообщает прес-служба НАЗК.

За встановленими даними НАЗК, при купівлі квартири загальною площею 192 кв. м і вартістю 7 млн 550 тис. гривень в новобудові в історичному центрі Києва Лещенко отримав подарунок у вигляді знижки від забудовника. Загальна сума знижки склала 1 млн 801 тис. 648 гривень, що в 1307,43 разів перевищує розмір мінімальної заробітної плати. Таким чином, нардеп порушив вимоги ст. 23-24 ЗУ "Про запобігання корупції".

Уповноважена особа НАЗК склала протокол на Лещенко. Відзначається, що за таке порушення передбачено штраф від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією подарунка.

Як йдеться у повідомленні, Лещенко відмовився знайомитися з протоколом без свого адвоката, тому НАЗК запрошує нардепа прибути сьогодні, 1 грудня, в агентство для завершення процедури ознайомлення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що САП вимагала внести до ЄРДР факт купівлі квартири нардепом Лещенко.