ua en ru

НАЗК направило до суду протокол на ректора педуніверситету ім. Драгоманова

НАЗК направило до суду протокол на ректора педуніверситету ім. Драгоманова Фото: Віктор Андрущенко (npu.edu.ua)

Також протокол до суду направлено щодо депутата Семенівської міської ради Чернігівської області Олексія Желтобрюха

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) направило до суду протокол щодо ректора Національного педагогічного університету імені Драгоманова Віктора Андрущенка. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Ректор Національного педагогічного університету імені Драгоманова Андрущенко Віктор Петрович підписав наказ, яким відзначив медаллю "Драгоманівська родина" свою дружину, яка теж працює в цьому університеті. Про наявний конфлікт інтересів ректор мав повідомити Міністерство освіти і науки", - йдеться у повідомленні.

Також протокол до суду направлено щодо депутата Семенівської міської ради Чернігівської області Олексія Желтобрюха, який взяв участь у розгляді й таємному голосуванні ради за рішення щодо обрання його секретарем цієї ради.

"Двоє посадовців всупереч вимогам статті 28 закону не повідомили про наявний у них реальний конфлікт інтересів та вчинили дії в умовах такого конфлікту", - повідомили у Національному агентстві.

Відповідальність за неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів передбачена частиною першою статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

"Крім того, ще дві особи всупереч вимогам статті 25 закону, перебуваючи на посадах в державному органі та органі місцевого самоврядування, входили до складу правління (виконавчого органу) підприємств, які відповідно до статуту мають на меті одержання прибутку: консультант сектору інформатизації виконавчого апарату Полтавської обласної ради Марченко Сергій Олександрович та колишній головний спеціаліст департаменту публічного права Міністерства юстиції Тристан Родіон Володимирович", - додали у НАЗК.

Раніше у Міністерстві охорони здоров'я заявляли, що обрання в. о. ректорів Одеського медичного університету Юрія Сухіна та Національного медуніверситету імені Богомольця Ярослава Цехмістера було вчинено з порушенням законодавства.

Додамо, Супрун заявляла, що екс-керівництво Національного медуніверситету НМУ ім. Богомольця (Київ) та Одеського медуніверситету активно саботує роботу вказаних вишів.