ua en ru

Екс-керівництво НМУ ім. Богомольця та Одеського медуніверситету активно саботує роботу вишів, - МОЗ

Екс-керівництво НМУ ім. Богомольця та Одеського медуніверситету активно саботує роботу вишів, - МОЗ Фото: Уляна Супрун (kmu.gov.ua)

Викладачі НМУ ім. Богомольця повідомили, що адміністрація вишу розпочала примусове звільнення тих, хто відмовився підтримати Амосову

Екс-керівництво Національного медуніверситету НМУ ім. Богомольця (Київ) та Одеського медуніверситету активно саботує роботу вказаних вишів. Про це у Facebook повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Як повідомила Супрун, колишні ректори університетів Катерина Амосова (НМУ) та Валерій Запорожан (Одеський медуніверситет) були звільнені за порушення та невиконання умов своїх контрактів. Крім того, вона додала, що для в.о. ректорів вказаних вишів, які були призначені МОЗ, створювалися "максимальні перешкоди" в доступі до робочого місця, документації тощо.

"Колишнє керівництво цих навчальних закладів активно саботує їхню діяльність та усіма можливими засобами зриває навчальний процес", - заявила Супрун.

Крім того, очільниця МОЗ додала, що Амосова та Запорожан користуються послугами однієї юрфірми для представництва у судах, вони "діють за однаковим алгоритмом із використанням невеличких груп лояльних студентів чи аспірантів, постійного створення фейків та інформаційних провокацій, залякування викладацького складу і використання тітушок".

Також Супрун заявила, що Окружний адмінсуд Києва зупинив дію наказів, якими призначались в. о. ректорів у вказаних вузах і заборонив МОЗ призначати на цю посаду будь-кого.

"Суд іменем України приймає рішення, які унеможливлюють управління закладами вищої освіти, що належать державі", - наголосила Супрун.

Вона також повідомила, що сьогодні викладачі НМУ ім. Богомольця повідомили їй, що адміністрація вишу розпочала незаконне примусове звільнення тих, хто відмовився активно підтримати Амосову. Також Супрун додала, що в одеському вишу Запорожан з "тітушками" захопив будівлю ректорату.

"Колишня адміністрація всіма засобами намагається утриматись при владі начебто навчальні заклади, викладачі та студенти є якимось феодальним спадковим володінням. Така поведінка - ще один доказ необхідності серйозних трансформацій та втручання. Особи, які застосовують неправомірні та аморальні методи задля власної вигоди, не мають займатись освітою майбутніх лікарів. Прошу студентів, інтернів та викладачів зберігати спокій та не боятися", - написала вона.

Крім того, Супрун запевнила, що Міністерство охорони здоров’я України та уряд "здійснить усе необхідне для того, щоби покласти край цим злочинам і не допустити зриву навчального процесу".

Команда Міністерство охорони здоров'я України завжди намагається знаходити системні рішення до наявних проблем у сфері...

Опубліковано Уляна Супрун Понеділок, 10 вересня 2018 р.

Нагадаємо, раніше у МОЗ повідомляли про блокування ректорату НМУ ім. Богомольця.

Зазначимо, у квітні поточного року МОЗ достроково розірвало контракт з ректором НМУ Катериною Амосовою.