ua en ru

НАЗК направило до суду протокол про адмінправопорушення щодо нардепа Мельничука

НАЗК направило до суду протокол про адмінправопорушення щодо нардепа Мельничука Фото: Сергій Мельничук (meln_facebook_com_Всеукраїнський)

Встановлено порушення обмежень щодо сумісництва діяльності депутата з іншими видами діяльності

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) направило до суду протокол про адміністративне правопорушення, складений стосовно народного депутата Сергія Мельничука. Відповідне рішення ухвалено на засіданні Нацагентства, повідомляє прес-служба НАЗК.

Як зазначається, Національне агентство встановило, що, перебуваючи у статусі народного депутата та будучи суб’єктом, на якого поширюється дія закону "Про запобігання корупції", Мельничук входить до складу правління, виконавчого органу (є засновником, керівником та підписантом) товариства з обмеженою відповідальністю "МБР-Трейд", що має на меті одержання прибутку.

"У цьому випадку є факт порушення встановлених законом обмежень щодо сумісництва діяльності народного депутата з іншими видами діяльності, а саме обмежень щодо входження до складу правління, інших виконавчих чи контрольних органів, чи наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку", - йдеться в повідомленні.

За інформацією НАЗК, вказане діяння містить ознаки адмінправопорушення, пов’язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачено ч. 2 ст. 172-4 КУпАП: накладення штрафу від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією отриманого доходу від такої діяльності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло припис міністру культури України Євгену Нищуку.