ua en ru

НАЗК внесло припис міністру культури Нищуку

НАЗК внесло припис міністру культури Нищуку Фото: Євген Нищук (kmu.gov.ua)

Також НАЗК внесло припис гендиректору Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення Петру Семерею

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло припис міністру культури України Євгену Нищуку. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАЗК.

Як зазначається, припис Нищуку внесено стосовно голови Державного агентства України з питань кіно Пилипа Іллєнка.

"Національне агентство з питань запобігання корупції на своєму засіданні прийняло рішення про внесення приписів міністру культури України Євгену Нищуку стосовно голови Державного агентства України з питань кіно Пилипа Іллєнка та генеральному директору Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення Петру Семерею стосовно його першого заступника Олександра Богданова", - йдеться у повідомленні.

Так, НАЗК встановило, що Іллєнко не вжив заходів щодо врегулювання потенційного конфлікту інтересів (його двоюрідна сестра працює в Держкіно), що спричинило вчинення ним адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією. Як повідомляється, Іллєнко після отримання повідомлення від працівника Держкіно про наявність у нього потенційного конфлікту інтересів, зумовленого сімейними стосунками, не вжив заходів щодо врегулювання конфлікту інтересів.

Крім того, НАЗК встановило наявність потенційного конфлікту інтересів в діяльності Олександра Богданова під час виконання обов’язків генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, у зв’язку зі спільною роботою з його дружиною.

"У зв’язку з цим у жовтні 2017 року стосовно Олександра Богданова Національне агентство склало протокол про адміністративне правопорушення, а судовим рішенням його визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною другою статті 1727 КУпАП, та накладено стягнення у вигляді штрафу у розмірі 3400 гривень", - йдеться у повідомленні.

НАЗК вимагає провести службові розслідування з метою виявлення причин та умов, що призвели до вчинення правопорушень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАЗК внесло припис в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євгену Кравцову.