ua en ru

НАЗК направило до поліції висновки щодо екс-посадовців ДФС через неподання декларацій

НАЗК направило до поліції висновки щодо екс-посадовців ДФС через неподання декларацій Фото: НАЗК (з відкритих джерел)

Висновки НАЗК не є свідченням вчинення суб`єктом декларування кримінального правопорушення

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) направило до Головного управління Національної поліції у місті Києві висновки щодо екс-посадовців Державної фіскальної служби (ДФС) через неподання декларацій. Про це йдеться у повідомленні на сайті НАЗК.

"На своєму засіданні Національне агентство з питань запобігання корупції прийняло рішення, якими затвердило 7 обґрунтованих висновків щодо виявлення ознак правопорушення, передбаченого статтею 366-1 Кримінального кодексу України. Національне агентство встановило, що колишні посадовці Державної фіскальної служби України, а також районних інспекцій Головного управління Державної фіскальної служби у місті Києві не подали декларації після звільнення", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, НАЗК повідомляло посадовців про необхідність подати декларації у передбачений законодавством термін, але вони їх не подали, а також не надали пояснення або заперечення щодо поважності причин їх неподання.

"Затвердженні під час засідання обґрунтовані висновки будуть направлені Національним агентством до Головного управління Національної поліції у місті Києві", - зазначають у відомстві.

Як повідомляється, висновки НАЗК не є свідченням вчинення суб`єктом декларування кримінального правопорушення, але є підставою для здійснення досудового розслідування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАЗК внесло приписи керівникам Держказначейства та Пенсійного фонду.